Etiket: bmgk

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14. kez BM Genel Kurulu'na hitap edecek... Gündem İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14. kez BM Genel Kurulu’na hitap edecek… Gündem İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları

    yazar:

    kategori:

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na 24 Eylül Salı günü 14’üncü kez hitap edecek.AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlık görevinde bulunduğu 2005’te ilk kez BM 60. Genel Kurulu görüşmelerine katıldı.Erdoğan, Genel Kuruldaki hitabında, “Her şeyden önce kendini yenileyen, daha demokratik ve şeffaf, tüm üyelerin ortak iradesini temsil kabiliyetine sahip,…

  • Bakan Fidan'dan BMGK'da önemli açıklamalar

    Bakan Fidan’dan BMGK’da önemli açıklamalar

    yazar:

    kategori:

    İşte Bakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:Tüm ülkeleri adım atmaya çalışıyoruz. Derhal kalıcı bir ateşkes tüm rehinlerin serbest bırakılması ve insani yardımın sağlanması kalıcı barışın faktörleridir. Filistin liderliği de onurlu bağımsız ve egemen şekilde hayatına devam etmelidir. Geçici çözümler işe yaramıyor.

  • Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: BM Gazze'de etkisiz kaldı

    Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: BM Gazze’de etkisiz kaldı

    yazar:

    kategori:

    İşte Bakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:Uluslararası sistem BM etkisiz kaldı. Uluslararası hukuk olmadan ahlaki pusulamız nerede olduğu bilinmeyen bir bölgede kaldı. Harekete geçmezsek, adaletsizliği sağlayan hareketlerden rahatsız olmamız gerekli. Güvenlik Konseyi’nden beklenti net. Ateşkes sağlanmalı, çatışmalar durdurulmalı ve insani yardım girmeli.