Etiket: Hâkimler ve Savcılar Kurulu

  • Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

    Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

    yazar:

    kategori:

    Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’nın 18 Ocak 2024 tarihli ve 92 sayılı, 21 Şubat 2024 tarihli ve 253 sayılı, 13 Haziran 2024 tarihli ve 820 sayılı atama kararlarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı. 

  • HSK atama kararları Resmi Gazete’de

    HSK atama kararları Resmi Gazete’de

    yazar:

    kategori:

    Resmi Gazete’de yer alan atama kararıyla birlikte adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayları ile idari yargı hakim adaylarının Hakimler ve Savcılar Kurulunca 20 Mayıs tarihinde yapılan ad çekme sonucuna göre ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunun 13’üncü maddesi gereğince atamaları gerçekleştirildi.Adli yargıda 973 hakim ve cumhuriyet savcısı adayı, idari yargıda ise 71…

  • Son dakika haberi... Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

    Son dakika haberi… Hakim ve savcı adayı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

    yazar:

    kategori:

    Resmi Gazete’de yer alan Hakimler ve Savcılar Kurulu’na ait atama kararına göre, 148 adli yargı hakimi, cumhuriyet savcısı ve idari yargı hakimi adayının ataması, 20 Şubat’ta yapılan ad çekme sonucunda gerçekleştirildi.Söz konusu atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 13. maddesi gereğince yapıldı.

  • Yargıtay üyeliğine ilişkin HSK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

    Yargıtay üyeliğine ilişkin HSK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

    yazar:

    kategori:

    Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan HSK Genel Kurulu kararınca, Yargıtay üyeliğine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça seçildi.

  • HSK’dan güz kararnamesi

    HSK’dan güz kararnamesi

    yazar:

    kategori:

    Kurulun internet sitesinden ilan edilen kararname ile adli yargıda 480, idari yargıda 26 olmak üzere toplam 506 hakim ve savcının mazeretleri kapsamında görev yerleri değişti.

  • ‘Bitcoin Safiye’ hâkimi şikâyet etti

    ‘Bitcoin Safiye’ hâkimi şikâyet etti

    yazar:

    kategori:

    Yüce dava sonunda toplam 81 yıl hapis ile 394 bin 300 TL para cezasına çarptırılmıştı. Hakkında verilen karar istinafta bozulan Yüce, 52 gün sonra tahliye edilmişti. Bunun üzerine Yüce, avukatları aracılığıyla Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kendisini yargılayan Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimini 29 Kasım’da şikâyet etti. Şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:‘OBJEKTİF KARAR…