Etiket: Hırvatistan

  • ‘Hırvatistan’da kaçırılan Türk’ açıklaması

    ‘Hırvatistan’da kaçırılan Türk’ açıklaması

    yazar:

    kategori:

    Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hırvatistan’da kaçırıldığına dair sosyal medyada haberler çıkan Muhammed Çolak isimli vatandaşımızın Saraybosna üzerinden ülkemize dönüşü sağlanmaktadır” denildi. Sosyal medyada, Türk vatandaşı Muhammed Çolak’ın Hırvatistan’da bir çete tarafından fidye karşılığında kaçırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddiası gündeme gelmişti.

  • Genç millilere Zagreb’de YKS

    Genç millilere Zagreb’de YKS

    yazar:

    kategori:

    23 kişilik kadrodan YKS’ye girecek olan 11 milli futbolcu, o tarihlerde Türkiye’de olmayacaklarından sınavı kaçırmaları söz konusuydu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, “YKS uygulamamızı bu sene Hırvatistan’da da gerçekleştireceğiz. Gençler Hırvatistan’da bizi temsil ederken biz de milli sporcularımıza imkân sağlıyoruz. Bizim için kıymetlisiniz” dedi.   

  • Türkiye, RACVIAC 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak

    Türkiye, RACVIAC 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak

    yazar:

    kategori:

    Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; Türkiye, 2024 yılı için MAG Dönem Başkanlığını üstlendi. Bu çerçevede; 51. MAG toplantısı 17- 18 Nisan 2024 tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak.RACVIAC, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında Güneydoğu Avrupa ülkelerine eğitim desteği sağlamak, silahların kontrolü ve GGAÖ alanında bölgesel diyalog ve iş birliğine zemin…