Etiket: orman yangını

  • Muğla ve İzmir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    Muğla ve İzmir’de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    yazar:

    kategori:

    Muğla’nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri ve dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.İZMİR’DE DE ORMAN YANGINIİzmir’in Menemen ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale başlatıldı.Yahşelli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye…

  • Yeşil varsa huzur, ağaç varsa bereket, orman varsa hayat var

    Yeşil varsa huzur, ağaç varsa bereket, orman varsa hayat var

    yazar:

    kategori:

    Milliyet gazetesinde bugün yayınlanan makalesinde Kasapoğlu, “Yeşil Vatanı Korumak: Orman Yangınlarıyla Mücadelede Türkiye’nin Kararlılığı” başlıklı makalesinde; Yeşil varsa huzur, ağaç varsa bereket, orman varsa hayat var. Ormanlar, doğanın kalbinde atan, hayatı besleyen damarlar gibidir. Onlar, dünyanın nefes borusu, canlıların yuvasıdır. Ormanlar olmadan, canlı ekosistemi ve dünyanın dengesi korunamaz. Her yıl bu eşsiz güzellikler hem…

  • İzmir'de orman yangını... Çok sayıda ekip müdahale ediyor

    İzmir’de orman yangını… Çok sayıda ekip müdahale ediyor

    yazar:

    kategori:

    Şaşal Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye 4 uçak, 4 helikopter, 5 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi.Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

  • Kahramanmaraş'ta orman yangını: Ekipler müdahale ediyor

    Kahramanmaraş’ta orman yangını: Ekipler müdahale ediyor

    yazar:

    kategori:

    İlçeye bağlı kırsal Kürtül Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Tüneli mevkisindeki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.Ormandan yükselen dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından çok sayıda ekip sevk edildi.Ekipler, alevlere müdahale ediyor.

  • Antalya Aksu'da orman yangını! Rüzgarın etkisiyle yayıldı

    Antalya Aksu’da orman yangını! Rüzgarın etkisiyle yayıldı

    yazar:

    kategori:

    Antalya’nın Aksu ilçesinde Yurtpınar Mahallesi Söğütlük mevkisindeki evlerin ve seraların yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı.İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. 

  • Kazdağları'nda orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    Kazdağları’nda orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    yazar:

    kategori:

    Balıkesir’in Edremit ilçesinde kırsal Kızılkeçili Mahallesi Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde kalan bölgede, saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı.Dumanı görenlerin ihbarıyla bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

  • Sivas'ta orman yangını

    Sivas’ta orman yangını

    yazar:

    kategori:

    Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı Yusufoğlan köyünde çıktı.Köy yakınlarında bulunan arazide çıkan örtü yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyüp, ormana sıçradı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Yangına Yusufoğlan köyü ve çevre köylüler de destek verdi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.    

  • Zonguldak Devrek'te orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    Zonguldak Devrek’te orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    yazar:

    kategori:

    Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Halilbeyoğlu köyü Solaklar mevkisinde öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı.Köylüler, dumanları fark edip 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekipleri sevk edildi.Ekipler, 9 arazöz, 2 su ikmal tankeri, 2 dozer, 3 ilk müdahale aracı, 55 personel ve 2 yangın söndürme…

  • İzmir'deki orman yangını kontrol altına alındı

    İzmir’deki orman yangını kontrol altına alındı

    yazar:

    kategori:

    Karabel mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 12 arazöz, 1 dozer ve 2 yer ekibi ile İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.Yangın, ekiplerin karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Kemalpaşa'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediyor

    İzmir Kemalpaşa’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediyor

    yazar:

    kategori:

    İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, orman ekiplerine haber verdi. Bölgeye sevk edilen İzmir Orman Bölge müdürlüğüne ait 3 uçak, 4 helikopter ile 17 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 1 yer ekibi yangına müdahale etti. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

  • Aydın'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    Aydın’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    yazar:

    kategori:

    Aydın’ın Kuyucak ilçesi kırsal Belenova Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Bölgeden yükselen dumanları görenler, yangını orman ekiplerine bildirdi.Bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.  

  • İzmir Bergama'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    İzmir Bergama’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

    yazar:

    kategori:

    İzmir’in Bergama ilçesi Kaşıkçı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 10.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, orman ekiplerine haber verdi.İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 4 su ikmal aracı, 1 dozer ve 3 yer ekibi müdahaleye başladı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.