Etiket: sis

  • İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğine olumsuz hava engeli

    İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğine olumsuz hava engeli

    yazar:

    kategori:

     Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan duyuruda İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin saat 04.55 itibarıyla askıya alındığı bildirildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle ise bazı vapur seferleri yapılamayacak.Şehir Hatları’ndan yapılan açıklamada, “Değerli yolcularımız, Elverişsiz hava koşulları sebebiyle aşağıdaki seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır.” denildi. Yapılan açıklamaya göre yapılamayacak seferler ise şöyle sıralandı;Beykoz-SarıyerAşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (Ring)Üsküdar-Aşiyanİstinye-Çubuklu…

  • İstanbul'da sis etkisi: Boğaz'da gemi trafiği durdu

    İstanbul’da sis etkisi: Boğaz’da gemi trafiği durdu

    yazar:

    kategori:

    İstanbul’da sabah saatlerinde sis etkili oldu. Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Sis altındaki Fatih Sultan Mehmet köprüsü de havadan görüntülendi.

  • İstanbul Boğazı'na sis çöktü, gemiler birbirleriyle haberleşerek ilerledi

    İstanbul Boğazı’na sis çöktü, gemiler birbirleriyle haberleşerek ilerledi

    yazar:

    kategori:

    İstanbul Boğazı’nda günün ilk saatleri ile birlikte etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerin çarpışma riskine karşın sürekli olarak düdük çaldığı görüldü.İstanbul Boğazı’nı tamamen kaplayan sis nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamen gözden kayboldu. 

  • Yoğun sis Zonguldak'ta etkili oldu

    Yoğun sis Zonguldak’ta etkili oldu

    yazar:

    kategori:

    Kentin kıyı şeridi ve yüksek kesimlerinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. 50 metre uzunluğundaki gönderdeki Türk Bayrağı da sis altında kaldı. Sisin etkili olduğu bölgelerde sürücülerde araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

  • Bartın'da sis: Görüş mesafesi 20 metreye düştü

    Bartın’da sis: Görüş mesafesi 20 metreye düştü

    yazar:

    kategori:

    Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü Bartın’da sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi, 20 metreye kadar düştü. Bartın-Karabük ve Bartın-Zonguldak güzergahında etkili olan sis nedeniyle sürücüler yolda yavaş ilerlemek zorunda kaldı.Polis ekipleri, kent merkezindeki kavşaklarda olası kazalara karşı önlem alarak, trafiği yönlendirdi.

  • İstanbul'a sis çöktü: Hava ulaşımında gecikmeler yaşanıyor

    İstanbul’a sis çöktü: Hava ulaşımında gecikmeler yaşanıyor

    yazar:

    kategori:

    Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş için alçalan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren bazı uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesinin (MADKOM) bugün saat 13.00’e kadar uçuşları…

  • İstanbul Boğazı'nda yoğun sis: Köprüler adeta gözden kayboldu

    İstanbul Boğazı’nda yoğun sis: Köprüler adeta gözden kayboldu

    yazar:

    kategori:

    İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sis sabah saatlerinde de özellikle boğaz ve çevresinde etkili oldu. Sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü ve İstanbul Boğazı sise gömülerek adeta gözden kayboldu. Avrupa Yakası’ndan çekilen görüntülerde boğazın diğer yakası sisten görünmezken sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü.

  • Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

    Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

    yazar:

    kategori:

    Çanakkale Boğazı’nda etkisini artıran yoğun sis, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, boğaz trafiği saat 17.30 itibariyle çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Gemiler demir bölgelerinde beklemeye başladı.

  • İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafğini kapatıldı
  • İstanbul Boğazı’nda sis etkili oldu

    İstanbul Boğazı’nda sis etkili oldu

    yazar:

    kategori:

    İstanbul’da sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çevresinde görüş mesafesi azaldı.

  • Bolu Dağı'nda sis: Görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü

    Bolu Dağı’nda sis: Görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü

    yazar:

    kategori:

    Bolu Dağı’nın D-100 kara yolu geçişinde gece saatlerinde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Yağış, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Bolu Dağı’nın Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde etkili olan sis nedeniyle ise görüş mesafesi yaklaşık 30 metreye kadar düştü. Yolu kullanan sürücüler, sis nedeniyle yavaş ilerledi. (DHA)

  • Malatya'da sis: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

    Malatya’da sis: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

    yazar:

    kategori:

    Malatya’da öğleden sonra başlayan sis, kent genelinde etkili oldu. Birçok bölgede görüş mesafesinin zaman zaman 10 metreye kadar düştüğü şehirde özellikle trafikte ilerleyen sürücüler de sis nedeniyle yavaş ilerliyor.Yüksek kesimlerde de etkili olan sisli havada özellikle kavşak noktalarda da polis ekipleri olumsuzluk olmaması adına önlem aldı.Yetkililer, yoğun sisin etkili olduğu bölgelerde özellikle araç sürücülerini…