Etiket: Tunus

  • Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır’da Tunus Dışişleri Bakanı Nefti ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Fidan, Mısır’da Tunus Dışişleri Bakanı Nefti ile görüştü

    yazar:

    kategori:

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Mısır’da temaslarını sürdürüyor. Fidan, başkent Kahire’de Tunus Dışişleri, Göç ve Yurtdışında Yaşayan Tunuslular Bakanı Muhammed Ali Nefti ile görüştü.Fidan Kahire temasları çerçevesinde bugün Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı…

  • Bakırköy açıklarında kuru yük gemisi karaya oturdu

    Bakırköy açıklarında kuru yük gemisi karaya oturdu

    yazar:

    kategori:

    Rusya’dan Tunus’a giden kuru yük gemisi, seyir halindeyken Yeşilköy sahiline demirledikten sonra karaya oturdu. Karaya oturan geminin kurtarılması için Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’dan Tunus’a seyir halindeyken Yeşilköy önlerinde demirledikten sonra karaya oturan Lady Ayana isimli 169 metre boyundaki buğday yüklü kuru yük gemisi…

  • Türk tanker gemisi, Tunus-Malta arasında boğulmak üzere olan 120 mülteciyi kurtardı

    Türk tanker gemisi, Tunus-Malta arasında boğulmak üzere olan 120 mülteciyi kurtardı

    yazar:

    kategori:

    Beks Bodrum tanker gemisi, Tunus-Malta arasında seyir halindeyken, boğulmak üzere olan 120 mültecinin bulunduğu tekneye yardım etti. Geminin mürettebatı, mültecileri gemiye alarak gıda yardımında bulundu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, Tunuslu mevkidaşı Ammar ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Fidan, Tunuslu mevkidaşı Ammar ile bir araya geldi

    yazar:

    kategori:

    İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Suudi Arabistan’da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarına başladı.Bakan Fidan, Cidde kentinde Tunus Dışişleri, Göç ve Yurtdışında Yaşayan Tunuslular Bakanı Nebil Ammar ile araya geldi.    

  • Son dakika haberi! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

    Son dakika haberi! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

    yazar:

    kategori:

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.Tunus Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan,Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy,Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erkan Özoral,Portekiz Büyükelçiliğine Haldun Koç,Suudi Arabistan Büyükelçiliğine Emrullah İşler,Somali Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Alper Aktaş,Çad Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Cem Utkan,Gambiya Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Fahri Türker Oba atandı.